Archívum: 2022

Kombinált őrlőgép

A tervező neve

Varga Tibor, Palásti Péter, Rózsakerti László
  • Cégnév:
  • Tel.: 36305178941
  • E-mail: varga.tibor@vargakreativ.hu
  • Web:

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Gépünk funkciója: különféle zöldségszárítmányok, teák és fűszernövények – paprika, bors (fekete, fehér), kömény, koriander, spenót, petrezselyem szár, – levél, majoránna, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, babérlevél, gyömbér őrlése, valamint porcukor előállítása.
A berendezés egy menetben aprít zöldség, gyümölcs – és fűszerszárítmányokat az igény szerinti méretre.
Az őrölni kívánt anyagot a garatba (1) öntjük, ahonnan az áru a méreten felüli szemcsékkel együtt – elektromágneses rezgőadagolón (2), igény esetén serleges felhordón (3) és súly szerinti leválasztón (4) keresztül jut a VKMI típusú turbóőrlőbe (5). A turbóőrlő rostája egyben a kontroll szita (6) adagolónyílása. A szitából a megfelelő méretű anyag lezsákolásra (7) kerül, míg a méreten felüli szemcsék – a fentiek szerint – az őrlőgépbe kerülnek vissza egy légelzáró (8) közbeiktatásával. A beszívott levegő porszűrőn (9) keresztül távozik.
Az őrlőgép optimális teljesítményét az elektromágneses rezgőadagoló szabályozó készülékével állítjuk be.
A súly szerinti leválasztóval a szilárd szennyeződések (kő, fém, stb.) eltávolíthatók.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Kombinált őrlőgép, melynek az alábbi előnyei vannak, a ma piacon lévő őrlő rendszerekhez képest:
– a beltartalmi értékek 10-40 % (alapanyagtól függően) magasabbak maradnak,
– alacsonyabb beruházási költség,
– gyors áruváltás a könnyű tisztíthatóság révén,
– alacsony energiaszintű őrlés
– kis helyigény
– egy gépben 3 féle őrlési mód megvalósítása:
– késes (800 μm – 3000 μm)
– turbó (200 μm – 1000 μm)
– csapos (140 μm – 300 μm)

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Őrlő berendezéseink alkalmasak különféle zöldségszárítmányok, teák és fűszernövények – paprika, bors (fekete, fehér), kömény, koriander, spenót, petrezselyem szár, – levél, majoránna, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, babérlevél, gyömbér őrléséré, valamint porcukor előállítására.
Ezen termékek magasabb minőségi előállításánál, fontos a szemcsék kalibrálása, melynek hatására nem elég csak egy őrlő berendezés, azt további egységekkel kell kiegészíteni, mely jóval nagyobb hely és energiaigényt támaszt a megrendelő részére. Nem is beszélve az anyagváltások közötti takarítási időkről.
Ezen igények kielégítésére megfogalmazódott bennünk egy minden igényt kielégítő, kombinált őrlőgép kifejlesztése. (ahol egy térben megtörténik az őrlés és a kalibrálás is)

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: