A tervező neve
Kategória
A gép funkciója
A pasztörizálás az előállított házi sör eltarthatóságának jelentős növelésére alkalmas, azonban hogy ezt elérjük a sörnek fizikai (technológiai) feltételeken túl biológiai és fizikokémiailag is meg kell felelni.
A kielégítő biológiai biztonság eléréséhez 1 perces hőkezelés is elég 68 ºC-on.
Ez az érték azonban csak lemezes hőcserélőben szavatolható, palackokban való sörpasztőrözésnél egy biztonsági faktort kell alkalmazni, amelyet a sör lassú átmelegítése miatt figyelembe kell venni.
Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?
Berendezésünk alapvetően a kézműves szűretlen üvegbe töltött sörök hőkezeléses tartósságnövelésének céljából készült. Ezen felül részben a rugalmas vezérlésnek, részben a kialakított mechanikai szerkezetnek köszönhetően számos üvegbe töltött kézműves termékek pasztörizálására is alkalmas.
Például: alkoholmentes sörök, natúr illetve ízesített malátaitalok, gyümölcslevek, befőttek, lekvárok, savanyúságok hőkezelésére.
Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?
Az élesztőket és sörkárosító szervezeteket a sörben hevítéssel inaktiválják vagy elpusztítsák.